Välj rätt barnvagn

 

Vad är ett bra val när man köper en barnvagn. Du vet att rätt val är viktigt för ett barns trevnad och säkerhet i vagnen, men om detta är första barnvagnen du köper – hur ska du veta vad som är bra och inte. En bra barnvagn bör ha följande egenskaper:

•           Handtaget ska kunna justeras så att både långa och korta personer kan köra runt med vagnen utan ryggsmärtor.

•           Vagnen bör ha tillförlitliga bromsar som också är lätta att använda. En spak på handtaget eller nära hjulen ska kunna få vagnen att stanna utan problem.

•           Med de svängbara hjulen ska du kunna köra vagnen i en rak linje utan att behöva göra små korrigeringar varje gång. Om hjulen dessutom kan låsas, är vagnen ett bra köp.

•           Kontrollera vagnens viktkapacitet. Vissa barn väger mer, medan andra väger mindre. Det är bäst att du först kontrollerar hur mycket vikt som barnvagnen som du funderar på att köpa kan bära.

•           En bra sits eller liggdel. Är den avtagbar? Smaken kan vara olika, men är barnvagnen bekväm nog? Hur mycket kan man luta ryggstödet?

Finns det olika tillbehör att köpa till barnvagnen? Om så är fallet, bör du se efter vilken typ av tillbehör som finns för just den vagnen. Funktionella och snygga tillbehör kommer att göra både dig och barnet glada.

 

Besök gärna syskonvagnar.org  om du vill veta mer om barnvagnar. Här kan du även titta runt och jämföra priser mellan olika tillverkare, märken och försäljare.

 

Comments are closed.