Upplåning och annuitet

När vi tar ett lån, tänker vi alltid på vissa aspekter. Räntan och mängden månatliga avbetalningar är två viktiga aspekter vi tänker på. En rak amortering eller annuitet blir våra val.

Att betala tillbaka den raka amorteringen innebär att du amorterar samma belopp varje månad. Naturligtvis måste du betala ränta på detta belopp. Denna typ av återbetalning innebär att du betalar högre ränta i början. Den är därför inte lämplig för dem som just har tagit ett lån och har  dålig ekonomi. För dessa människor kan annuitet vara den bästa lösningen.

Med annuitet betalar du samma belopp inklusive ränta varje månad. Långivaren och låntagaren beräknar amortering och ränta på ett sådant sätt att låntagaren har samma belopp att betala varje månad. Detta är fördelaktigt för de människor som inte har tillräckliga resurser att betala en hög ränta i början. Denna typ av beräkning är fördelaktig eftersom låntagaren inte känner sig belastad med högre belopp i början. Stabiliteten i annuitet ger sinnesfrid. Om du är i dåligt ekonomiskt skick, kan du välja annuitet i stället för rak amortering. För mer tips och råd kan du besöka Låna.at Här kan du även läsa mer om hur du gör för att få ett bra lån.

 

 

Comments are closed.