Rengör din kaffebryggare regelbundet

När du vaknar på morgonen hör det till den vanliga rutinen att borsta tänderna, tvätta ansiktet, ta en dusch och att göra andra saker som gör att du ser fräsch och ren ut. Efter det beger du dig till köket och säger hej till din trogna följeslagare – din eminenta kaffebryggare. Men hur kommer det sig att din kaffebryggare inte ser lika fräsch och strålande ut längre? Efter en tids användning och slitage är det naturligt att den förlorar sin glans.

Din kaffebryggare behöver också en grundlig rengöring utan och innan, och som dess ständiga användare är det din plikt att göra det. Följ rengöringstipsen nedan, så kommer din kaffebryggare att se så gott som ny ut. Kaffet kommer dessutom att smaka så mycket bättre.

Torka först av kaffebryggaren med en fuktig trasa, för att ta bort all smuts och fläckar. För rengöring av insidan, ska du blanda lika delar vatten och vit vinäger och hälla det i vattentanken. Sätt på kaffebryggaren precis som när du gör kaffe. Efter att den har bryggt några koppar, ska du stänga av den och låta blandningen vara kvar i cirka 1 timme. Häll sedan ut blandningen och ersätt den med vanligt vatten. Sätt på kaffebryggaren igen och brygg tills det inte luktar ättika längre.

Det finns också andra lösningar som du kan använda för att rengöra din kaffebryggare, bland annat citron, bakpulver och blekmedel. Det viktiga här är att därefter alltid rengöra din kaffebryggare ordentligt efteråt.

Mer tips för att köpa kaffebryggare hittar du hos http://www.kaffebryggare.info.

Comments are closed.