När det börjar blåsa runt knutarna

När molnen hopar sig, snålblåsten börjar vina runt knutarna, regnet börjar piska och det är din tur att gå ut och få arbetet gjort – då gäller det verkligen att dra på sig något som både håller vädrets makter borta från dig och samtidigt är lätt och ledigt att jobba i. Vad är det du behöver då?
Helly Hansen är en tillverkare av textilier och speciell utrustning för sport och arbete på havet och i bergen. Företaget har sitt huvudkontor i Oslo, Norge. Idag är varumärket känt för sin utrustning och sina kläder för utomhusaktiviteter och arbete. Märket har blivit profilerat på tv och på film som i “Dödlig fångst” och “The Perfect Storm”. På konsumentsidan har Helly Hansen en stark position inom både segling och snösport, samt inom industrier där man ofta arbetar i dåligt väder.
Helly Juell Hansen hade varit till sjöss sedan 15 års ålder, 1877. Vid 35 års ålder började han och hans fru Maren Margarethe producera oljerockar, jackor, byxor, sydvästar och presenningar. 1878 fick företaget ett diplom vid Paris Expo, och började efter det exportera sina produkter. Det stora genombrottet för företaget kom på 1920-talet när de utvecklade ett nytt tyg, som Helly Hansen kallade Linox. Är Helly Hansen ett märke som intresserar dig så kanske du även vill veta mer om deras väskor. Liksom alla företagets produkter håller väskorna mycket hög kvalité. Du kan läsa mer om deras väskor och även köpa dem om du går in på www.vaskmodeller.se.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.