Lånelöfte

När man ska ansöka om ett bolån eller ett billån brukar man för det mesta först skaffa ett lånelöfte från banken. Ett lånelöfte är ett slags skriftligt bevis på att man har blivit garanterad ett lån på en viss summa redan innan själva köpet, och då vet man i vilken prisklass man kan röra sig då man går på husvisningar, kikar på bilar och lägger bud. Man kan även ha förtur i budgivningen om säljaren eller mäklaren vet att det finns garanti för finansiering av köpet.

Det lönar sig att ansöka om ett lånelöfte som ligger på ett högre belopp än vad man egentligen har tänkt sig att bostaden ska kosta. Då har man lite marginal om budgivningen skulle gå upp mer än vad man hade väntat sig eller om det tillkommer extra utgifter för t.ex. renovering eller flyttning. Ett lånelöfte är inte bindande och därför behöver man inte heller utnyttja det maximala lånebeloppet, utan man kan även teckna ett lånebelopp som är lägre då man väl har bestämt sig.

Man kan ansöka om ett lånelöfte precis som ett vanligt banklån, det kostar ingenting och är giltigt i ett visst antal månader. Kraven som gäller är de samma som vid ett vanligt lån och ofta görs även en kreditprövning. Som med alla andra lån lönar det sig att jämföra olika banker och deras villkor innan man bestämmer sig för att ta ett bolån och man kan därför även ansöka om lånelöfte från flera olika banker innan man väl bestämmer sig för att teckna bolån med en viss bank.  http://www.Lån.at

Comments are closed.