Lån i Uganda

Att hjälp att hjälpa
Ibland kan det vara svårt att få finansiering till ett projekt även om syftet är helt oegoistiskt och välmenande. ”Vem tjänar pengar på välgörenhet” frågar sig bankerna och säger nej.
Alex Masaka i Uganda har upplevt detta och försöker hitta andra sätt att hjälpa jordbrukarna i sin by.
Alex är 24 år gammal. Han är gift och har två barn. Han och hans fru tjänar sina inkomster genom försäljning av grödor och boskap. De odlar majs, bönor, kaffe, kassava och potatis. De har också kor, grisar, höns, kaniner och bin (för honung).
Med hjälp av Kiva, som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån / banklån  till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet, har Alex kunnat bli en kunskapsarbetare (CKW). Han kan därmed skaffa in ett business-in-a-box set (smartphone, solladdningset och en våg) och sprida viktig jordbruksinformation till de andra medlemmarna i sin by. Han kan då hjälpa dem att förbättra sina skördar och öka sina inkomster. Han är särskilt entusiastisk över möjligheten att göra sin verksamhet mer lönsam och att hjälpa andra jordbrukare i sitt område för att göra detsamma.
Alex största dröm är att öppna upp en jordbruksleveranskedjebutik där alla i hans by kan handla jordbruksprodukter. Han vill också fortsätta att hitta nya sätt att utbilda andra bönder i sin gemenskap utan kostnad för dem.
Har du en humanitär idé som både du och andra kan tjäna på kan då dels söka stipendier för det och ta fördelaktiga lån. Kolla in på www.norrbanken.se. om du hittar ett privatlån som passar dig.

Comments are closed.