Kendama: Greppa tag i trenden

Kendama är en populär leksak som använts i Japan sedan 1700-talet. Leksaken består av en svarvad trästav med tre koppar, en spetsig punkt och en ihålig boll som är bunden till staven genom ett snöre. Vid första anblicken verkar det som en väldigt enkel lek, men i själva verket är Kendama en hel tradition – spelet är väldigt avancerat och kräver mycket koncentration och uthållighet för att bemästra de tusentals olika tricks som finns. Runt över världen äger många Kendamatävlingar rum, och i ursprungslandet Japan anses Kendamaexperter vara bra kandidater för jobbmöjligheter tack vare deras tålamod, ihärdighet och beslutsamhet.

I grunden går spelet ut på att kasta bollen upp i luften och sedan försöka spetsa den på staven eller fånga den i en av de tre kopparna. Du som aldrig prövat att spela Kendama förut kan ta vägledning av de många instruktionsfilmer som finns på nätet. Kendama finns i alla möjliga olika sorters modeller, färger och utföranden – så det gäller också att välja den som tilltalar dig mest.
Spelexperten har ett brett sortiment Kendamas av olika tillverkare, som till exempel:
• Krom
• Kendama USA
• Sweets
• Ozora
• Terra Kendama
• Play Kendama
Du som gillar läckra färger kommer att falla för Camo, Kroms camouflagefärgade Kendama med ett klibbigt gummilack som hjälper dig som nybörjare att lära dig olika balanstricks. Noia XL är Kroms lösning för dig som har större händer – det bredare skaftet gör att greppet blir stadigare, vilket gör det lättare för dig att lära dig spelet kvickt. Ozoras Black Dragon är som gjord för dig som älskar allt klassiskt och vill hedra Japans tradition in i det minsta. Kendaman är godkänd av Japans Kendama Association för användning i tävlingar, och passar bra för dig som är lite mer avancerad. Materialet är av bästa kvalitet och Kendamans vikt är fint balanserad. Det finns en Kendama för varje spelare, så välj den som ska bli just din.

Comments are closed.