Jens Saltin, Klarna

Drivne entreprenören Jens Saltin är i en avundsvärd position. Han ansvarar för Klarnas fortsatta expansion. Alltsedan started 2005 är företaget en framgångssaga. På mindre än ett årtionde har det utvecklats från idé till ett ledande bolag på Europas e-handelsmarknad med över 750 anställda i ett fleratal länder.

Jens föddes 1981 i Strömsund och inledde sina akademiska studier med att läsa psykologi i Linköping. Snart bar dock flyttlasset av till Stockholm och Handelshögskolan. Här engagerade sig Jens aktivt i studentlivet och var bland annat med och bildade Handels pokersällskap. Han tjänstgjorde även som Head of Company Relations under SSE:s företagsforum, 2005-2006.

Saltin har alltid sökt nya personliga utmaningar. Under åren 2006 till 2008 arbetade han vid Nordea Markets. Kommande år hade han ett flertal internationella positioner, bland annat vid Rubicon, en hedgefond med huvudkontor i San Francisco, samt vid Bank of New York och vid Goldman Sachs.

Efter sin omfattande sejour utomlands återvände Jens till Sverige och började arbeta för Klarna sommaren 2009. Först arbetade han med produktutveckling, men blev snart utnämnd till Key Account Manager för Klarna mobil och sedan Head of Sales för Sverige. Från och med januari, 2011, var Saltin chef vid Amsterdam-kontoret innan han utnämndes till Head of Expansion.

Facebook @ jens.saltin
http://jens-saltin.com/
http://jens-saltin.se
jenssaltin.n.nu/
www.jenssaltin.com
www.jenssaltin.se

Comments are closed.