Fasadtyper och deras rengöring

Det finns olika typer av fasader. Materialen i fasaderna kan vara av de mest skiftande slag: glas, trä, stål, betong, tegel och puts är de vanligaste materialen. Olika material kräver olika rengöringsmetoder, så låt oss ta en titt på fasadmaterial och rengöringsmetoder.

Glas: Modern arkitektur använder ofta fasader och tak i glas. Du behöver en effektiv teknik för att rengöra dessa ytor. Med renat vatten är det möjligt att rengöra glasfasader på ett effektivt och skonsamt sätt.

Trä: Färgtillverkarna yrkar på fasadtvätt minst en gång om året. Rengöringen förlänger livslängden på färgen betydligt. Även med trä är ultrarent vatten tekniken som lämpar sig bäst.

Betong: Betongfasader är ofta lämpliga för tvätt med högtryck. Du behöver dock undersöka betongens skick så att den har sin ursprungliga hårdhet.

Tegel: Färgtillverkarna föreslår årliga fasadtvätt av tegel. Även här hjälper det till att förlänga livslängden på färgen på fasaden.

Putsade fasader är kräver en speciell teknik. De behöver mycket omsorg och kunskap. Först och främst bör du rengöra dem utan vatten. Du kan gå in på http://www.fasadtvätt.org för att lära dig mer om hur man rengör en gipsfasad. En konst som nära på håller på att försvinna.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.