Eurovisionsschlagerfestivalen och vadslagning

Varje år föregås Eurovisionsschlagerfestivalen av vadslagning. Att slå vad om vem som vinner är bara en av alla de odds som räknats ut, och som går att spela på. Du kan till exempel spela på vika länder som kommer bland de fyra bästa. Inför 2013 är de fyra länder med bäst odds att kvala in i den gruppen Danmark (1,55), Norge (1,80), Ukraina (2,06) och Ryssland (2,30).
Länderna som tros hamna bland de fem bästa är Norge (1,40), Danmark (1,43), Ukraina (2,00), Tyskland (2,14) och Sverige (2,30). Det handlar alltså inte om någon av dessa länder vinner eller ej, utan om de får topplaceringar. Listan för de tio bästa ser ungefär likadan ut.
Oddsen för om något land kommer att få noll poäng i finalen är nej (1,33) mat ja (3,6). Man tror det som mest troligt att varje land kommer att få någon poäng.
Sedan finns det en lista som gissar på vem som kommer sist i finalen. Troligast för förlust är Frankrike (3,7). Därefter följer Ungern (4,33), Litauen (5,50), Malta (10,50) och Albanien (13,00).
Frankrike anses således ha en riktigt usel låt i år.
Detta är bara några få av alla olika uträknade odds man kan spela på i samband med Eurovisionsschlagerfestivalen 2013. Du kan gå in på de olika  vadslagningsbyråerna och titta vad de erbjuder för odds på olika vad. Där hittar du också odds för en hel rad andra aktiviteter.
Vill du veta mer om vadslagning över lag, kan du gå in och läsa på www.vadslagningar.se.

This entry was posted in Casino.

Comments are closed.