Bra och dåliga sätt att gå ner i vikt

Det finns en uppsjö av olika dieter som ska hjälpa dig att gå ner i vikt. En del är baserade på sunt förnuft och handlar om konkreta råd som hjälper dig att lägga om kosten och förbättra din motion så att du börjar gå ner i vikt. Denna information kan du ofta få gratis och är vare sig hemliga eller mystiska. Sedan finns det andra dieter som är ytterst exklusiva.
Som Hallelujadieten. Denna togs fram av pastor George M. Malkmus och påstås ha hjälpt honom efter han diagnostiserades med tjocktarmscancer. Dieten kallar han för “den ursprungliga diet som Gud gav till människan”. Den består i huvudsak av frukter och grönsaker. Men pastor Malkmus hävdar samtidigt att det inte går bra med de frukter och grönsaker som du köper i butiken, utan du måste sända efter de frukter och grönsaker som odlas på hans farm – då den innehåller den rätta näringen.
I verkligheten är det dock tvärtom. Frukt och grönsaker räcker inte för att tillgodose det näringsintag som människan behöver. Framför allt inte om man lider av cancer. Dessa behöver betydligt mer näring än så.
Apples grundare Steve Jobs försökte sig på en liknande diet för att kurera den cancer som till slut tog livet av honom 2011. Hade han lyssnat på sin läkare hade han troligen kunnat opereras i tid och levt än idag.
Vill du ha lite mer substantiella råd och tips om viktminskning kan du gå in på www.viktexpert.se.

Comments are closed.