Bli av med datavirus

Om skadan redan är skedd och om man har drabbats av virus på datorn, då gäller det att installera ett antivirusprogram om man inte redan har det, alternativt att uppdatera programmet. Hjälper inte någon av dessa återgärder är det dags att göra reaserach om viruset på Internet alternativt lämna in datorn till en expert som får gå igenom den och avlägsna alla virus från de. När du har blivit av med virus ska du se till att omgående skaffa ett höjt skydd på din dator, du vill ju inte att det här ska hände igen, eller hur?

Datavirus finns i både form av program och i dokument och kan slå hårt mot din dator och din säkerhet. Att viruset sprids genom e-post är mycket vanligt. Viruset sprids till andra datorer kan radera allt du har på din hårddisk, det är hemskt när det händer. Har du ett bra antivirusprogram som exempelvis Norton Antivirus är risken närmast obefintlig att du drabbas av virus. Har du drabbats har du förmodligen struntat i antivirusprogram eller slarvat med uppdateringarna. Det kan vara svårt att ta bort datavirus när de väl har slagit till.

Att ta bort datavirus är olika svårt beroende på vilket virus du har drabbats av. Det först du ska göra är att installera ett antivirusprogram om du inte redan har det. Norton Antivirus är ett mycket effektivt antivirusprogram som är en väl värd investering. I bästa fall kan installationen i sig ta bort datavirus som slagit till mot din dator. Men om antivirusprogrammet signalerar att du fortfarande har virus på din dator får du ta till andra åtgärder. Ibland kan man behöva söka hjälp på nätet efter åtgärder för att ta bort datavirus. Man kan också lämna in datorn till en expert som hjälper till med att ta bort datavirus som spridit sig i datorn.

Har du redan ett virusprogram kan du se till att de har de senaste uppdateringarna och på så vis ta bort datavirus. Det är viktigt att se till att programmet alltid har de senaste uppdateringarna, för annars fungerar det inte som det ska. http://www.nortonprodukter.se

This entry was posted in Datorer.

Comments are closed.