Båtlån

Funderar du på att köpa en båt? Det är ofta en ganska dyr affär och om du inte har en massa pengar undangömda så måste du förmodligen ta ett lån för att finansiera köpet. Denna typ av lån kallas för båtlån och är ett lån med säkerhet, vilket innebär att banken vill ha någon form av trygghet för att lånet ska betalas tillbaka. För det mesta är säkerheten i det här fallet själva båten, och om du mot förmodan inte skulle kunna sköta amorteringen har banken rätt att kräva båten som betalning. Fördelen med detta är att båtlån ofta är billigare än andra lån, eftersom räntan är lägre.

När man tar ett båtlån betalar man för det mesta själv en handpenning som är minst 20 % av båtens pris, och lånar resten. Ju mindre procentandel av båtens pris som lånet består av, desto lägre brukar även räntan vara.

Återbetalningstiden på ett båtlån kan variera från bara några månader till flera år. Självklart beror detta även på hur stort ditt båtlån är och hur mycket du klarar av att betala för att inte din personliga ekonomi ska bli lidande. För att ta reda på detta kan du göra en lånekalkyl och även ta reda på vad båten får lov att kosta. Det kan vara en god idé att jämföra båtlån hos flera olika banker och låneinstitut innan du bestämmer dig, eftersom det kan skilja mycket mellan dem både när det gäller räntor och övriga villkor. Nuförtiden är det även behändigt att skicka in en låneansökan genom internet.  http://www.Låna-pengar.at

Comments are closed.