Antioxidanter är något som får allt mer publicitet

Antioxidanter är något som får allt mer publicitet på grund av att de är otroligt viktiga för en god hälsa. Antioxidanternas uppgift är att skydda kroppens celler mot skadliga fria radikaler. Fria radikaler är något som kroppen behöver, men om det bildas ett överskott av fria radikaler i kroppen kan det leda till att man åldras mycket fortare och även drar på sig allvarliga och svårbotade sjukdomar som cancer, MS, Parkinson, Alzheimers och diabetes. Det är därför mycket viktigt att man ser till att få i sig tillräckligt med antioxidanter som kan balansera kroppen. Flera olika vitaminer och mineraler räknas som antioxidanter och kan hittas i bland annat frukt, grönsaker, fisk, nötter och bär.

På grund av stress och tidsbrist är det många i dagens samhälle som har dåliga matvanor. Alla dagar kanske man inte hinner koncentrera sig så mycket på matlagningen och nöjer sig med något snabbt att äta. Då kan man komplettera sin kost genom att få i sig antioxidanter genom kostillskott. Genom att äta antioxidanter genom kosttillskott behöver man inte ha dåligt samvete för att man inte äter så mycket frukt och grönsaker som man borde, eftersom antioxidanter genom kosttillskott kompletterar kosten och gör att man får i sig tillräckligt mycket antioxidanter.

Man ska dock vara medveten om att man kanske inte får den allra högsta effekten av antioxidanter genom kosttillskott, eftersom naturliga antioxidanter alltid fungerar bättre. Dessutom finns det många olika antioxidanter, så det går att variera sin kost i det oändliga. http://www.antioxidanter.info 

Comments are closed.